Tgrt Haber
27 Ekim 2021 15:10 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

YouTube kalitesiz videolara ödemeyi kesecek

Video platformu YouTube, çocuklar için içerik üreten kanallara yönelik kriterlerini bir kez daha güncellemeye hazırlanıyor. Yeni adım ise düşük çözünürlükte videolar yükleyen içerik oluşturuculara para ödenmemesi olacak.

YouTube kalitesiz videolara ödemeyi kesecek
youtube,video

Google, çocuklara özel YouTube içeriklerinde düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Şirket artık düşük çözünürlükte video yayınlayan içerik üreticilerinin videolardan gelir edemeyeceğini açıkladı. Yeni açıklamalar, gelecek aydan itibaren bu sistemin hayata geçeceği yönünde.

Çocuklara özel içerik üreten YouTube kanallarında herhangi bir hak ihlali ise İş Ortağı Programı'nın otomatik olarak askıya alınmasına neden olacak. Amaç, video çöplüğü haline gelen kim ikanalları engelleyerek yıllardır gündemde olan 'daha nezih bir ortam oluşturma' projesini sağlıklı bir şekilde hayata geçirmek.

YouTube içerik üreticilere reklam gösterimlerinden pay ödüyor. ABD ve Avrupa'da yüksek olan reklam gösterimi başına ücret, Türkiye gibi birçok ülkede daha düşük.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...