Tgrt Haber
10 Ocak 2024 10:36 - Güncelleme : 10 Ocak 2024 10:37

İsrail'den hastanelere 'binlerce yaralıyı barındırmaya hazır olun' talimatı

İsrail Sağlık Bakanlığı, Lübnan'daki Hizbullah'la gerilimin artmasının artmasının ardından ülkenin kuzeyinde bulunan hastanelere 'binlerce yaralıyı barındırmaya hazır olmaları' talimatı verdi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsrail'den hastanelere 'binlerce yaralıyı barındırmaya hazır olun' talimatı
israil,hastane,gazze,lübnan

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 96 gündür devam ederken son günlerde Hizbullah ile İsrail ordusu arasında da misilleme saldırıları hız kazandı. İsrail, ülkenin kuzeyinde bulunan hastanelere binlerce yaralıyı barındırmaya hazırlanmaları talimatı verdi. 

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, ülkenin kuzeyinde yer alan Safed'deki Ziv Hastanesi ve Nehariya'daki Celile Tıp Merkezinden de "ıssız ada moduna", yani günlerce tıbbi malzeme, ilaç ve yiyecek olmadan kalma ihtimaline karşı hazırlık yapmasını isteyen bakanlık ayrıca kuzeydeki hastanelerden birkaç saat içinde acil durum moduna geçebilmeleri ve gerekirse yaralıların yalnızca sığınaklarda kabul edilmesini sağlamak için yüzde 50 doluluk oranını korumalarını talep etti.

YEDEK DOKTORLAR AYARLANIYOR

İsrail Sağlık Bakanlığı ayrıca sağlık personelinin yaralandığı veya yedek hizmete katılmak zorunda kaldığı bir duruma karşı hazırlık yapıyor ve bu nedenle yurt dışından yedek doktor ayarlıyor.

İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Moshe Bar Siman Tov da İsrail'deki tüm hastanelere, talep edilmesi halinde 24 saat içinde acil durum moduna geçebilecek şekilde hazırlıklı olmaları talimatını verdi. Buna göre hastaneler zorunlu hallerde barınaklara taşınacak, taburcu edilebilecek hastalar taburcu edilecek ve çok sayıda yaralıyı kabul etmeye hazırlanacak.

Dünyanın farklı yerlerinde "gönüllü olarak İsrail'e yardım etme isteklerini dile getiren" yaklaşık 7 bin Yahudi doktor var ve gerekirse yardım için İsrail'e gelmeleri istenecek.

Öte yandan İsrail'in 2 Ocak'ta Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'yi, 8 Ocak'ta da Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Visam Hasan Tavil'i suikastle öldürmesi üzerine İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalar arttı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...