Tgrt Haber
17 May 2022 20:17 - Güncelleme : 17 May 2022 21:00

Fenerbahçe'de kasa doldu: Rekor satış!

Son dakika spor haberi: Fenerbahçe'de uzun yıllardır beklenen şampiyonluğun gelmemesine rağmen taraftarlar bu sezon da takımlarına tam destek verdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, kupasız geçen bir sezonda daha kulübe maddi olarak destek olmayı sürdürdü. Kanarya, bu sezonki forma satışında 300 bin adedin aşıldığını duyurdu.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Takvim-Fotomaç
Fenerbahçe'de kasa doldu: Rekor satış!
Fenerbahçe

Fenerbahçe'de yeni sezonun kadro yapılanması doğrultusunda ekonomik açıdan kulübün elini rahatlatacak hamleler yapılmaya devam ediyor.

Kanarya sezon başında büyük bir tanıtım ile formalarını açıklamıştı. Yeni sponsorluk anlaşması kapsamında formalarını çıkartan sarı-lacivertlilerde taraftarlar formaya büyük ilgi göstermişti.

Ali Koç başkanlığında 8 yıldır kupaya hasret olan Fenerbahçe'de taraftarlar kulübe katkı sağlamaya devam ediyor. Kupasız geçen sezonlara rağmen sarı-lacivertliler takımlarına olan bağlılıklarını göstermeyi sürdürüyor.

114 MİLYON TL...

Fenerbahçe, bu sezonki forma satışında 300 bin rakamının aşıldığını açıkladı. Sarı-lacivertliler 380 liradan satılan formalardan 114 milyon lirayı kasasına koymuş oldu.

Takvim'in haberine göre; Kadro maliyeti yaklaşık 40 milyon Euro olan Fenerbahçe yönetimi forma satışlarıyla bir nebze de olsa rahat bir nefes aldı.

Fenerbahçe'de kasa doldu: Rekor satış!

MAAŞ BÜTÇESİ İNECEK

Fenerbahçe'de sezon sonunda yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Luiz Gustavo yıllık 4 milyon Euro kazanıyor. Mesut Özil'in 3 milyon Euro net maaş aldığı tahmin ediliyor. (Bonuslar dahil değil). Sarı-lacivertlilerde Sosa 2.5, Tisserand 1.8, Valencia 1.5, Ozan Tufan 1.2 ve Meyer 800 bin Euro maaş alıyor.

Fenerbahçe yönetimi sezon sonunda kadroda düşünülmeyen 11 oyuncuyla yollarını ayırarak maaş bütçesini düşürmeyi planlıyor. Gönderilecek oyunculardan sonra yerlerine transfer edilecek futbolcular ile makul fiyatlarda anlaşılarak ekonomik açıdan kulübün eli rahatlatılmak isteniyor.

Fenerbahçe transferlerde ve ekonomik anlaşmalarda bu konuya oldukça önem veriyor.

Kaynak: Takvim-Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...