Tgrt Haber
26 Mart 2024 16:21 - Güncelleme : 26 Mart 2024 19:57

Son dakika! Erden Timur'dan temiz eller çağrısı: "Hepimizin banka hesapları, telefonları incelensin"

Son dakika haberi... Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, sosyal medyaya sızdırılan MHK hakem toplantısı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur: "Şeffaflık her şeyin çözümü. Hepimizin banka hesapları, telefon görüşmeleri, mesajlaşmaları incelensin. Bu iş başka türlü çözülmez."

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Merkez Hakem Kurulu (MHK) eğitimcisi Hugh Dallas ile hakem Abdulkadir Bitigen arasında geçen konuşmanın yer aldığı videonun sosyal medyaya sızdırılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Erden Timur'un açıklamaları şu şekilde:

"FETÖ İLE BAĞLANTISI OLDUĞU SÖYLENEN BİR HESAPTAN YAYINLANIYOR"

Bugün federasyonunun tüm yayını açıklaması, ne kadar işin karında ne varsa dökülüyor. Şeffaflık her şeyin çözümü. Dün planlı bir şekilde çok sistemli ve aslında hepimizin alışık olduğu Amerika'dan bir operasyon. Önceden bağlantıları olan söylenilen o hesap farklı bağlantıları da varmış. Hatta sürekli bizi suçladıkları FETÖ ile ilgili bağlantıları da olduğunu söylenen bir hesap üzerinden böyle bir şey yayınlanıyor ve kesilip-biçilip sadece bir kısmı yayınlanıyor.

"HEPİMİZİN BANKA HESAPLARI, TELEFONLARI İNCELENSİN"

"Neredeyse 13-15 aydır söylüyoruz. En son bununla ilgili genel, hatta spesifik birçok boyutu da olan bir çağrı yapmıştık bundan 5 ay önce futbolda temiz eller başlamalı diye. Onu da madde madde aslında manifesto gibiydi. Madde madde altını doldurduk. O maddelerle ilgili TFF'ye resmi bir müracaat yaptık. Herkesin şikayetçi olduğu ama yapanın da şikayetçi olduğu için kimin yaptığı belli olmuyor. Biz de diyoruz ki toplumu rahatlatmak gerekiyor. Hakikaten sürekli bir mağdur edebiyatı oluşturup sürekli mağdur oluyoruz diye insanları manipüle etmek işi çok farklı boyuta getiriyor. Bu işin temizlenmesi için çok şeffaf olması gerekiyor. Şeffaflık her şeyin çözümü. Hepimizin banka hesapları, telefon görüşmeleri, mesajlaşmaları incelensin. Bu iş başka türlü çözülmez.

"DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİĞİM ŞEY SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULUYOR"

Bu işten bizi kurtaracak, hepimizi sonuçta futbolun tüm paydaşları aynı dertten muzdarip. Hakkı yiyen de, puanı gasp eden de aynı dertten muzdarip olduğunu söylüyor, gasp edilen de. Sosyal medya baskısıyla, medya baskısıyla... Çünkü medyada da birçok yorumcu, yazar bu baskıdan ötürü veya farklı ilişkilerden ötürü onu ben bilemem objektif yorumlar yapmıyor. Biz geçenlerde bir çağrıda bulunuyoruz hiç yer almıyor, neler konuşuluyor. Farklı takımdaki yöneticiler çok daha ağır açıklamalar yapıyor. Örneğin benim neredeyse üzerinden 1.5 yıl geçecek, 20 defa özür dilediğim, tam da aslında kelimeleri öyle olmayan ama öyle yansıyan... Benim defalarca özür dilediğim şey sürekli gündemde tutuluyor.

"90+'LARDA 8-10 PUAN ALAN VE KAYIRILAN BİR TAKIM VAR"

Gerçekten kayrılarak, 90+'larda 8-10 puan alan bir takım var. Her hatadan sonra mağdur gibi açıklamalar yapılıyor. Olunamayan şampiyonluklara neden bulmak için bu kadar manipülasyon bu işi bambaşka noktaya götürüyor. Bu kaygı ve korku imparatorluğu çökmeden, insanlara psikolojik baskıyla yapılan zulüm sona ermeden bu işi çözemeyiz. Bunun için de şeffaflık gerek. Türk futbolu için cesur davranalım. Tek çözüm her şeyi şeffaflaştırmak. Aksi halde kirli eller içeride bilgiyi sızdırıyor. Oradan Amerika'ya gidiyor. Kirli bir organizasyon buraya getiriyor. Bu kirliliklerin son bulması için tek çözüm şeffaflık.

"KİM MANİPÜLE EDİYOR?"

Önceden kurgulanmış bir şey TFF'den sızdırılıyor, kırpılıyor. İki tane maç var. Biz çıkıp konuşmuyoruz bile. İletişim fakültesi olan değerli üniversitelerimiz kulüplerin iletişim süreçlerini incelesinler. Kim bu işi gerçekten geriyor, kim manipüle ediyor, kim medyaya baskı yapıyor bunların da açıklanması lazım.

"HERKESİN İNCELENMESİ LAZIM"

Futbolda temiz elleri ilk söyledik bu sezon içerisinde. Hepimiz incelenelim dedik, hepimizin banka hesapları incelensin. Bu iş başka türlü çözülmez arkadaşlar. Herkesin tüm telefon görüşmeleri, mesajlaşmalarının incelenmesi lazım. Kamunun bu işe el koyması lazım. Biz TFF'ye müracaat ettik. Bizim çevremizde kim varsa KVK metnine imza attığında incelenebiliyor. Onu federasyon ekibi bir soruşturma açar bir şey yapar ama herkesin bu konuda incelenmesi lazım. Çünkü hakemler üzerinden, federasyon üzerinden çok ciddi baskı uygulanıyor. Federasyon bu konuda bu anlamda dik duramıyor. Bugünkü hareketleri çok takdire şayan çünkü her şey serbest olsun. VAR kayıtlarının hepsi yayınlansın. Sadece VAR çağrıldığında değil her şey konuşulsun. Kendinden emin olan insanlar her şey paylaşılsın, her şey açıklansın.

"BİRİNE BİR ŞEY OLACAKSA ŞAMPİYONLUĞUN HİÇBİR ÖNEMİ YOK"

İki takım da Türk futbolunun en önemli kulüplerinden. Kimsenin tırnağının kanamasından kıymetli değil hiçbir şey. Birisine bir şey olacaksa şampiyonluğun hiçbir önemi yok. Herkes karşısındakini kardeşi, çocuğu olarak görsün. Galatasaray - Fenerbahçe maçı inşallah düzgün bir şekilde oynansın.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MAÇI SÖZLERİ: "ETKİSİZ HALDEYKEN TEKME ATILMASI YANLIŞ!"

Çok boyutlu bir olay. Taraftarın sahaya girmemesi gerekiyor. Maç içerisindeki olaylar var. Suların atılması. Başka maçlarda da oldu. Birçok statta oldu. Sahaya giren taraftar etkisiz hale getirilmişken bırakın futbolu, dışarıda bile yere düşmüş insana vurulmaması gerekiyor. Etkisiz hale getirilmişken üstüne atlanması, tekme atılması da yanlıştır.

"PFDK SEVKİ DÜŞÜRÜLMÜŞ! KİM KAVGAYA KARIŞTIYSA PFDK'YA SEVK EDİLMELİ"

PFDK sevklerinde sürekli oyuncu sayısının azaltılacağı söyleniyor. Olaya karışan insanları sevk edersiniz, ayıklama yaparak sevk edemezsiniz. Kim kavgaya karıştıysa sevk edilmeli. Yerdeki insanlara vuran, koşan insanlara döner tekme atanlar... Sevklerin iki günde yapılması gerekirken baskı yüzünden bunlar oluyor. Neyse adil olan o olsun. Hukuki olan şey; müfettişlerin bu olaya karışan herkesi PFDK'ya sevk etmesidir. Duyduğumuz şu; sayı gitgide azaltılıyor. Önce 4'e düşürülmüş, şimdi de 3'e düşürülmeye çalışılıyormuş.

"SÜPER KUPA MAÇI DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE OYNANSIN"

Türk futbolunda dört büyük var, ama Galatasaray - Fenerbahçe rekabeti ayrı. Hiçbir şey, tek bir kişinin bile tırnağının kanamasından önemli değil. Kim şampiyon olacaksa olsun. Bunun ne olduğunu insanlar anlayacak. Maç inşallah düzgün bir şekilde oynansın. Bu gergin ortam da geçsin. Zaman zaman sinirleniyoruz ama ben yaptığım açıklamaların yüzde 90'ını bu işlerin çözülmesi için yapıyorum. O maça kadar da çözüme ilişkin konuşalım.

"TÜM VAR KAYITLARI AÇIKLANSIN"

Kişisel çıkarlarla, kaygılarla, korkularla olmaz. Çok cesur insanlara ihtiyacımız var. Madem ki bunlardan şikâyet ediyoruz, 'incelenmeyelim' diyen herkes süpheli olur o zaman. Benim şahsıma onlarca laf söylendi, hiçbirisine dönüp cevap vermedik. Gerginlik artmasın diye. Böyle davranmamızın tek sebebi gerginliğe sebep olmamak. Aylardır doğru şeyleri söylemeye çalışıyoruz. İnsanlar kendilerinden eminse herkesin her şeyi incelensin. Bunun için savcılığa da gerek yok. Yetkili mercilere sordum. TFF'ye yazı vererek yapılabilir. Gerekirse Meclis'e gidelim yasal düzenleme yapılsın dedik, neler yaşandı. Birçok olay oldu ve bu olaylar hızla devam ediyor. Olunamayan şampiyonluklara neden bulmak için bu iş bambaşka yerlere gidiyor. Hatalar eleştirilsin, ama bu kaygı ve korku imparatorluğu çökmeden olmaz. Bu zulüm düzelmeden bu iş çözülmez. Şeffaflık gerekiyor. Tüm VAR kayıtları açıklansın, şeffaf olsun. Taraftarın çoğunluğu adil şeyler istiyor.

"FENERBAHÇE'NİN LİGDEN ÇEKİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

"Fenerbahçe'nin ligden çekileceğini düşünmüyorum. Tabii ki kendi kararları. Neden bunlar tartışılıyor? 'Bize haksızlık yapılıyor' diyorlar. Bir taraftan biz de diyoruz ki 'bize çok daha fazla haksızlık yapılıyor', başka takımlar da öyle diyor. 

FENERBAHÇE'NİN YABANCI HAKEM ÖNERİSİ

"Yabancı hakem Süper Kupa maçını yönetsin diyorsunuz. Yönetsin, bizim için bir sorun yok ama yabancı hakemin de evine insan göndermek yok, AVM'de çevirmek yok. 3 tane belirleyelim yabancı hakem, gelsin tüm maçların röntgenini çeksin. Geçmiş yılların hepsi yapılsın hadi? Neden kabul etmiyorsunuz?"

"HAKİM ZİYEC'E TALİPLER VAR"

Birçok oyuncumuza talip var. Hakim Ziyech de bunlardan bir tanesi. Ben oyuncunun 'O'su ile ilgili yorum yapmam. Bir oyuncuya karar verilir, biz de alırız. Yazın bonservissiz veya bonservisi az adam alabilirdik. Mauro Icardi'nin bonservisinden sonra bütçe azalmıştı. Eskiden 5'e alınan oyuncular bugün 12 Milyon €! Sizin göreviniz oyuncuyu gelmeye ikna etmek. Transferde başarı standardı dünyada %50! Haris Seferovic burada olmadı ama 1 Milyon € gibi maliyetle geri gönderdik. Angelino gibi herkesin listesinde olan oyuncuyu aldık ve 750 Bin € ödedik, ayrıldık. Ziyech bizden 6 ay önce PSG'ye gidiyordu, evraklarda sıkıntı oldu. Biz maaşının bir kısmını Chelsea'ye ödeterek 1+1'e ikna etmişiz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...