"Kır pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Evde Kastamonu usulü kır pidesi yapmanın püf noktası nedir?" soruları merak edilenler arasında yerini aldı. Bu akşam MasterChef 2021'de kaptanlık oyunu için mücadele eden yarışmacılardan pide yapmaları istenince, pide tarifi ve yapılışı gündeme geldi. Peki, evde pide nasıl yapılır? Kıymalı, peynirli, patatesli kır pidesi tarifi için gerekli malzemeler haberimizde...
Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
Kıymalı Pidenin İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler:
Kır Pidesi Tarifinin Püf Noktası Nedir?
Pişen pideler fırından çıktıktan sonra üzerinde tereyağı gezdirilir, böylece daha lezzetli bir tat yakalanır.
ADIM ADIM KIYMALI PİDE YAPILIŞI
Pide hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp hepsini karıştıralım.
Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım, unutmayın, hamur yumuşak olmalı.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Pidenin İç Harcını Hazırlama Aşaması:
Kıymayı yoğurma kabına alalım ve soğanı, biberi robottan geçirip üzerine kıymayı ekleyelim, tuzunu ve dilediğiniz baharatları ilave edelim.
Elde edilen karışımı homojen bir hale gelene dek karıştıralım.
Hamur mayalandığında eşit büyüklükte dört bezeye ayıralım ve oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlarını kapatalım.
Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim, üzerlerine 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp fırçayla sürelim.
Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında, üzeri kızarana dek pişirelim.
Püf noktasında da belirttiğimiz gibi, üzerine tereyağ gezdirerek servis edebilirsiniz.
Bir kilo kıyma ile hazırlanan iç harçtan 25 ile 30 adet arası pide çıkmaktadır.