2021-11-08 15:22:42 | Son Güncelleme : 2022-03-25 17:45:08

Pide nasıl yapılır? Evde kır pidesi tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı!

Pide, Türk ve Orta Doğu Mutfağı'nın sevilen lezzetlerinden biridir. Kıymalı, kuşbaşı kaşarlı, patatesli, peynirli, otlu pide çeşitleri birçok kişinin vazgeçilmezlerindendir. "Yassı hamıur ekmeği" olarak bilinen pide, evde de kolaylıkla yapılabilen bir yemek çeşididir. Kastamonu'nun sevilen lezzetlerinden kır pidesi ise, kapalı pide çeşitlerinden biri olarak bilinir. Hemen hemen her sokak başında sıklıkla rastlayacağımız kır pidesini evde yapmak isteyenler için kır pidesi tarifi haber detaylarında!

Pide nasıl yapılır? Evde kır pidesi tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

"Kır pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Evde Kastamonu usulü kır pidesi yapmanın püf noktası nedir?" soruları merak edilenler arasında yerini aldı. Bu akşam MasterChef 2021'de kaptanlık oyunu için mücadele eden yarışmacılardan pide yapmaları istenince, pide tarifi ve yapılışı gündeme geldi. Peki, evde pide nasıl yapılır? Kıymalı, peynirli, patatesli kır pidesi tarifi için gerekli malzemeler haberimizde...

KIR PİDESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un (yavaş yavaş eklenir)

Kıymalı Pidenin İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler: 

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy yeşil biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam baharat karışımı (arzuya göre)

Kır Pidesi Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Pişen pideler fırından çıktıktan sonra üzerinde tereyağı gezdirilir, böylece daha lezzetli bir tat yakalanır.


ADIM ADIM KIYMALI PİDE YAPILIŞI

Pide hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp hepsini karıştıralım.
Malzemeleri homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım, unutmayın, hamur yumuşak olmalı.
Hazırladığınız hamurun üzerini  kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. 

Pidenin İç Harcını Hazırlama Aşaması:
Kıymayı yoğurma kabına alalım ve soğanı, biberi robottan geçirip üzerine kıymayı ekleyelim, tuzunu ve dilediğiniz baharatları ilave edelim.

Elde edilen karışımı homojen bir hale gelene dek karıştıralım.

Hamur mayalandığında eşit büyüklükte dört bezeye ayıralım ve oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlarını kapatalım.

Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim, üzerlerine 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp fırçayla sürelim.

Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında, üzeri kızarana dek pişirelim.

Püf noktasında da belirttiğimiz gibi, üzerine tereyağ gezdirerek servis edebilirsiniz.

1 KİLO KIYMADAN KAÇ TANE PİDE ÇIKAR?

Bir kilo kıyma ile hazırlanan iç harçtan 25 ile 30 adet arası pide çıkmaktadır.

Etiketler