Tgrt Haber
03 Temmuz 2022 08:11 - Güncelleme : 03 Temmuz 2022 08:55

6’lı masa beşinci kez toplanıyor! Ev sahibi bu sefer Meral Akşener

Muhalefet partisi 6 liderin oluşturduğu 6’lı masa bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde bir araya gelecek. Beşinci kez düzenlenecek olan görüşmelerde aday konusunda herhangi bir isim çıkması beklenmezken yaşanan ‘iletişim’ sorunu ele alınması bekleniyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
6’lı masa beşinci kez toplanıyor! Ev sahibi bu sefer Meral Akşener
6,kemal kılıçdaroğlu,meral akşener

2023 seçimlerine sayılı günler kaldı. Haziran 2023 yılında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı’nın adayı ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ olduğu duyurulurken muhalefette ise aday belirsizliği sürüyor. 6 muhalefet partisinin oluşturduğu 6’lı masada ‘Kılıçdaroğlu’ ismi öne çıksa da diğer liderlerin bu duruma sıcak bakmadığı yüksek sesle konuşuluyor. 6’lı masanın aday belirsizliği seçmenlerin de kafasını karıştırırken bugün liderler 5’inci kez bir araya gelecek.

AKŞENER EV SAHİPLİĞİNDE BEŞİNCİ TOPLANTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıda Cumhurbaşkanı’nın geçiş süreci sonrasındaki yetkilerini ele alacak. Partilerin tabanlarından ‘Adayı açıklayın’ baskıları gelmesine rağmen bu toplantı da aday isminin gündeme gelmesi beklenmiyor.

İLETİŞİM KRİZİ MASADA

Bu arada 6’lı masa, şimdi de ‘iletişim kriziyle’ karşı karşıya. 6’lı masanın ‘ortak söylem’ belirleme konusunda müşterek bir zeminde buluşamadığı değerlendirmesi yapılıyor. Bu kapsamda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın çalışmaların kamuoyuna daha iyi duyurulabilmesi için, altı partinin ortak bir “iletişim stratejisi” oluşturması önerisini bugünkü toplantıya taşıyacağı belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU KAMUOYU ARAŞTIRMASINI SUNACAK

Toplantıda ayrıca, altı partinin temsilcilerinin hazırladığı güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş konusundaki komisyonun raporunun ele alınması bekleniyor. Altılı masanın bir diğer gündem başlığı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda hazırlattığı kamuoyu araştırmaları olacak. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...