Tgrt Haber
11 Mart 2024 10:42 - Güncelleme : 11 Mart 2024 10:42

İstanbul son seçim anketi sonuçlarında Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark yüzde 7'yi aştı

2024 yerel seçimleri 31 Mart Pazar günü yapılacak ve Türkiye belediye başkanlarını seçecek. Gözler ise megakent İstanbul'a çevrild. Peki, AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum ile mevcut İBB Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçecek yarışın kazananı kim olacak? İstanbul’da kim önde? İstanbul’u Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu alacak? İşte İstanbul'da son anket sonuçları...

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
İstanbul son seçim anketi sonuçlarında Ekrem İmamoğlu ile  Murat Kurum arasındaki fark yüzde 7'yi aştı

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun oy oranları son seçim anketi sonuçlarında gözler önüne serildi.  İstanbul için son seçim anketi belli oldu. 2024 Yerel seçimlerinde seçmen kime oy verecek? Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu önde?  CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu mu, yoksa AK Parti-MHP ittifakının adayı Murat Kurum mu önde gidiyor?

İSTANBUL İÇİN SON ANKETLER NE DİYOR?

Son İstanbul seçim anketine göre Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki yarış kıyasıya devam ediyor. Partiler ve adayları çalışmalarına hız kazandırdı, yol haritaları açıklandı. KONDA araştırma kuruluşu, İstanbul yerel seçimleri anketini yayınladı. İşte 2024 yerel seçimleri için en son yapılan anket sonuçları…

İstanbul son seçim anketi sonuçlarında Ekrem İmamoğlu ile  Murat Kurum arasındaki fark yüzde 7'yi aştı - 1. Resim

İSTANBUL SEÇİMLERİ İÇİN SON ANKET SONUÇLARI 

‘İstanbul’u başına ise kimin geçeceği merak konusu oldu. 31 Mart seçimleri öncesinde araştırma şirketleri, İstanbul'daki seçmenin nabzını tutmak adına anket sonuçlarını paylaşmaya başladı. Yarışın yüksek oranda CHP ve AK Parti adayları arasından geçecek. KONDA araştırma kuruluşu 2-3 Mart itibariyle yeni İstanbul anketini yayımladı. 

İMAMOĞLU VE KURUM ARASINDA SON DURUM NE?

2-3 Mart 2024 tarihlerinde 135 mahallede 2 bin 489 kişiyle yüz yüze görüşülen ankette, 18 anket için yaş ve cinsiyet kotası uygulandı.KONDA araştırma kuruluşunun açıkladığı sonuçlara göre, Ekrem İmamoğlu'nu tercih edenlerin yüzdesi 38,2. Murat Kurum'u tercih edenlerin yüzde ise 32,2 oldu. Ankete katılanların yüzde 6'sı kararsız kalırken, yüzde 12,5 de diğer adayların oy oranı oldu.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verecekler yüzde 46,1, Murat Kurum'a oy vereceğini söyleyenler ise yüzde 38,8 oldu.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...