2021-12-20 15:58:31

Evde pratik pizza nasıl yapılır? Pizza hamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!

MasterChef'in bu akşamki yeni bölümünde kaptanlık oyunu için pizza yapan yarışmacılar, en lezzetli tabağı hazırlamak için mücadele etti! Yarışmanın sıkı takipçileri ise evde hızlı ve pratik pizza yapmanın yollarını araştırmaya başladı. Peki, pizza hamuru nasıl yapılır? İşte, pizza tarifi, malzemeleri, püf noktası ve yapılışı...

Evde pratik pizza nasıl yapılır? Pizza hamuru tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktası!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Pizza, birçok kişinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve çeşitli malzemeler ile hazırlanır. Hamurun üzerine, kişinin isteğine göre konulan malzemeler ile karışık pizza, vejeteryan pizza, margarita gibi çeşitli tabaklar sunulabilir. Dışarıda tüketilebilen bu lezzet, İtalyan Mutfağı'na özgüdür. Evde pratik pizza yapmak isteyenler için; pizza tarifi, pizza hamurunun nasıl yapıldığı ve pizza yapmanın püf noktaları haberimizde...

EVDE PİZZA TARİFİ

Evde Pizza Yapmak İçin Gerekli Malzemeler (Karışık Pizza)

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya)
  • 2 su bardağı ılık su

Pizza Sosu İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik

Pizzanın Üzeri İçin Kullanılacak Malzemeler:

  • Mozzarella peyniri
  • Zeytin
  • Sosis
  • Salam
  • Domates kurusu
  • Mantar
  • Mısır
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Pastırma
  • Jalapeno Biber
  • Kavurma et (isteğe göre)

Dilediğiniz malzemeleri pizzanın üzerine koyabilirsiniz. İsteğe göre pizzanızı tavuklu ya da kavurmalı yahut vejeteryan malzemeler (sebzeler) ile hazırlayabilirsiniz. 

ADIM ADIM EVDE PRATİK PİZZA YAPIMI

  • Unu yoğurma kabına dökün ve ortasını havuz şeklinde açın.
  • Ortası açık havuz olan unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu yoğurmaya başlayın ve yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 
  • Toparlanan hamurunuzun üzerini streç film ile örterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurun üzerini açın ve un serptiğiniz tezgaha hamuru alın. 
  • Elinizle hamuru toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölün; pizza hamurunuz ince olsun istiyorsanız 3 parçaya da bölebilirsiniz.
  • Kestiğiniz parçayı beze haline getirerek un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla açın ve üzerine un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayın.
  • Açtığınız hamuru pizza tepsisine yerleştirmeden önce boyutunun uygun olup olmadığını kontrol edin.
  • Açtığınız hamuru unladığınız pizza tepsisine alın ve eliniz ile düzeltin. 
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek ya da altına mısır unu serperek de pişirebilirsiniz.
  • Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açın, böylece hamur pişerken kabarmaz ve pizzanız eşit pişer.
  • Pizza tepsisini önceden ısıtılan  200° fırına sürün ve hamurunuzu 10 dakika pişirin.
  • Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. 
  • Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca dökün ve kenarlarına doğru da bol bol sürün, bu şekilde kenarları daha güzel kızaracaktır.
  • Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini dökün ve son olarak tercih ettiğiniz pizza malzemelerini pizzanın üzerine yerleştirin. 
  • Son olarak pizzayı, tekrar fırına sürün ve 200° fırında 20 dakika daha pişirin, üzeri tamamen pişen pizzayı sıcak bir şekilde servis edin. 
Etiketler