Tarih : 07.12.2021 - 11:58 Yorum : 0

Vişneli mekik tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası! Vişneli mekik nasıl yapılır?

"Vişneli mekik nasıl yapılır, püf noktası nedir? Vişneli mekik tarifi, malzemeleri, yapılışı" MasterChef izleyicileri tarafından araştırılıyor. Birbirinden farklı lezzetlerin hazırlandığı 7 Aralık MasterChef 129. bölümde, haftanın ilk dokunulmazlık oyunu için yarışmacılar karşı karşıya gelirken; güne damgasını vuran ve ağızda dağılan vişneli mekik tarifi, yapılışı haberimizde...

Vişneli mekik tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası! Vişneli mekik nasıl yapılır?

"MasterChef 2021 vişneli mekik tarifi, yapılışı ve püf noktası" dokunulmazlık oyunu ile birlikte gündeme geldi! Yarışmacıların kıran kırana verdiği mücadele izleyenleri heyecanlandırdı.
Badem unu ve yumurta akıyla pişirilen mekik keklerin Fransızca'da karşılığı "Financier" olarak biliniyor. Fransızlar bu minik keklere aslında pasta dese de, Türk Mutfağı'ndaki pastanın karşılığı farklı olduğu için "mekik" olarak adlandırılıyor. Yarışmanın ardından, "vişneli mekik nasıl yapılır, evde vişneli mekik tarifi" de araştırılmaya başladı. İşte, vişneli mekik hazırlanışı, kalorisi ve tarifi...

VİŞNELİ MEKİK TARİFİ VE YAPILIŞI

Vişneli Mekik Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz badem
  • 1 paket vanilin
  • 1 kase dondurulmuş vişne
  • 125 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri

ADIM ADIM VİŞNELİ MEKİK TARİFİ

  • Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın çünkü mekik için önceden ısıtılmış fırın olması gerekir.
  • Geniş bir kaseye pudra şekeri ve tereyağını ekleyin, spatula ile karıştırın.
  • Yumurtaları sıra sıra içerisine ilave edip harcınızı yumurta ile karıştırın.
  • Geriye kalan kuru malzemeleri ayrı bir kapta birleştirin ve homojen bir kıvama getirin. Yumurtalı harcın içerisine azar azar ilave ederek tüm malzemelerin birbirine karıştırın.
  • Vişneleri bir süzgece alın ve fazla suyunun süzülmesini sağlayın ardından yağlanmış mekik kalıplarına hazırladığınız harcı dökün ve üzerlerine ikişer adet vişne yerleştirin.
  • Önceden ısıttığınız fırında, vişneli mekiklerinizin kenarlardan ortaya doğru hafif altın rengini alana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişen mekikleri oda sıcaklığına geldikten sonra servis edebilirsiniz.

VİŞNELİ MEKİK KAÇ KALORİ?

Vişneli mekikin 100 gramı 332.6 kaloriye tekabül eder, 1 porsiyonu ise 772.2 gram olup 2568.1 kalori içermektedir. Kolesterol, yağ ve kalori yönünden zengin olan bu lezzeti dengeli tüketmek önemlidir.

VİŞNELİ MEKİKİN PÜF NOKTASI

Vişneli mekike, mekik şeklini verebilmek için öncelikle mekik kek kalıplarından satın almanız gerekiyor.

Fırının önceden ısıtılmış olması da, mekik tarifi için oldukça önem arz ediyor.

Vişneli mekikin yirmi dakikadan fazla pişirilmemesi gerekiyor.

Vişne mevsimi değilse, mekik yapımında dondurulmuş vişneler kullanılabiliyor.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber