Tgrt Haber

İllere Göre Seçim Sonuçları

İstanbul Seçim Sonucu

Büyükşehir Belediyeleri Parti Dağılımı

İl Belediyeleri Parti Dağılımı

İllere Göre Belediye Başkan Adayları

İstanbul Belediye Başkan Adayları

PartiAday

Seçim Yorumlarınız
Çelik 27 Şubat 2024 14:41

Değerli Admin, bu anketin ilce kirilimli halini de paylaşır misiniz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktadır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
 - Tüm itirazlar değerlendirildi!
13 Nisan 2024 - 17:50

Son dakika! YSK'dan Kütahya ve Yozgat kararı!

Son dakika haberi... Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kütahya ve Yozgat'ın Kadışehri ilçelerindeki seçim yenileme istemini reddetti. 
 - İYİ Parti'nin talebi reddedildi
12 Nisan 2024 - 16:53

YSK'dan Ordu kararı! İYİ Parti'nin talebi reddedildi

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İYİ Parti'nin Ordu'da seçimlerin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti.
 - Tüm itirazlar değerlendirildi 
12 Nisan 2024 - 18:33

YSK'den 21 seçim bölgesi için son karar! Tüm itirazlar değerlendirildi 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin 21 seçim bölgesinde yaptığı 22 itirazını değerlendirip karara bağladı. 
 - İtiraz süreci sonrası İBB'de son durum
12 Nisan 2024 - 20:17

İtiraz süreci sonrası İBB'de son durum! Meclisteki koltuk dağlımı belli oldu 

Geri bıraktığımız yerel seçimlerin ardından İBB'de koltuk dağılımı yeniden şekillendi. Çoğunluğun CHP'ye geçtiği meclisteki son durumu Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce açıkladı. 
 - İhtimale açık kapı...
11 Nisan 2024 - 22:19

'Saadet Partisi YRP ile birleşecek' iddialarına cevap 

Yerel seçimlerde aldığı 2 şehir ve yüzde 6.19'luk oy oranıyla dikkatleri üzerine çeken Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Saadet Partisi ile birleşeceğine yönelik iddialara cevap geldi. 
 - İYİ Parti'li Yılmaz'dan Akşener'e sert çıkış
08 Nisan 2024 - 04:11

İYİ Parti'li Yılmaz'dan Akşener'e sert çıkış: Ana sorumlu istifa etmedi 

31 Mart seçimlerine ittifak yapmadan giren İYİ Parti'de kurultay gündemi konuşulurken Akşener'e ise eski yardımcısından 'istifa' çağrısı geldi. 
 - İstanbul'un ilçelerinde son durum...
11 Nisan 2024 - 20:10

İstanbul'un ilçelerinde son durum... Özgür Çelik açıkladı 

31 Mart yerel seçimlerinden galibiyetle ayrılan CHP'de tamamlanan itiraz süreci sonrası İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten açıklama geldi. Çelik, "İBB Başkanlığı, Meclis Çoğunluğu, 26 İlçe Belediyesi, Bahçelievler’de meclis çoğunluğu kazandık" dedi. 
 - Lütfü Savaş'tan Hatay çağrısı
08 Nisan 2024 - 03:29

Lütfü Savaş'tan Hatay mesajı: Haklı olan kazanacak 

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Lütfü Savaş, CHP’nin Hatay seçimlerine yönelik itirazın görüşüleceği YSK önünde yarın yeniden toplanma kararı kapsamında Ankara'ya geldi. Savaş, "Haklıyız ve YSK'nın itirazlarımızı kabul etmesini bekliyoruz" dedi. 
 - Sürpriz sonuç
07 Nisan 2024 - 20:57

Sürpriz sonuç! Ordu'da İYİ Parti itiraz etti AK Parti'nin oyları arttı

Ordu'da İYİ Parti'nin itirazları sonucu yeniden yapılan sayımlarda AK Parti'nin oylarında artış oldu. İYİ Parti'nin itirazları sonucu 54 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayımında AK Parti'ye toplam 44 oy çıktı. İYİ Parti'nin avukatlarının da bulunduğu sayımlarda ilginç ve sürpriz sonuçlar elde edildi.
 - 'İktidar yapmaya geliyoruz'
06 Nisan 2024 - 21:16

İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna ilk talip: İktidar yapmaya geliyoruz 

Yerel seçimlerde yüzde 3.77 oy alıp büyük hüsrana uğrayan İYİ Parti olağanüstü kurultaya gitme kararı alırken genel başkanlık koltuğuna ise ilk aday çıktı. 

Yerel seçimlere ilişkin anbean güncel seçim 2024 haberleri, son dakika gelişmeleri, il-ilçe belediye başkan adayları ve en güncel yerel seçim anketleri ile seçimlere dair aradığınız her detaya tgrthaber.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

TGRT Haber canlı seçim haber yayınları ile 2024 yerel seçim sürecini, belediye başkan adaylarının seçim vaatlerini ve gündeme dair açıklamalarını sıcak gelişme olarak aktarırken, partilerin yerel seçim mitinglerini anlık olarak canlı seçim yayınları ile ekranlara getiriyor. TGRT Haber seçim sayfası, güncel seçim haberlerini, dikkat çekici haber detayları ile birlikte okuyucusuyla buluşturuyor.

Yerel seçime sayılı günler kala, seçmen oy tercihleri netleşmeye başladı. Siyasi partilerin açıklanan belediye başkan adayları ile hangi il ve ilçede aday çıkaracakları da belli oldu. 2024 yerel seçim anket çalışmaları da bu doğrultuda hız kazandı. Seçime girecek partilerin son yerel seçim anket sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları yüzde kaç, hangi aday önde/kim kazanır merak ediliyor. TGRT Haber, güncel son seçim anketleri ile kamuoyunun nabzını, tarafsız habercilik anlayışıyla, objektif yorumlar eşliğinde yansıtıyor.

Türkiye’de milyonlarca seçmen, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde oy kullanmak için sandık başına gidecek. Seçmen davranışları partilerin belediye başkan aday tercihlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Son yapılan 2024 yerel seçim anket çalışmalarına göre, İstanbul’da AK Parti ve MHP’nin adayı Murat Kurum ile CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu öne çıkarken; Ankara’da ise yine AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Turgut Altınok ile CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın oy oranlarındaki üstünlüğü göze çarpıyor. Seçim günü yaklaştıkça sahadan büyükşehir ve ilçe seçim anketleri gelmeye devam ediyor. Son yapılan 2024 yerel seçim anket sonucu, TGRT Haber seçim özel sayfamızda okuyucuyla paylaşılıyor.

Yerel seçim günü yaklaştıkça heyecan katsayısı da gelen son dakika seçim haberleri ile artıyor. Seçmen, oy vereceği günü sabırsızlıkla beklerken, 2024 yerel seçimlerinin yapılacağı 31 Mart’a ne kadar kaldı, kaç gün var sorusu da seçimin en çok merak edilenleri arasında yer alıyor. TGRT Haber seçim haberlerini anbean aktarırken, bir yandan yerel seçime kaç gün kaldığını saniyesine kadar takip etme imkanını okuyucularına sunuyor.

Seçim 2024 özel yayınları, tartışma programları, tarafsız ve objektif uzman yorumları eşliğinde gün boyu TGRT Haber canlı yayınlarıyla ekrana taşınıyor. Belediye başkan adaylarının canlı basın açıklamaları ve mitingleri olmak üzere, yerel seçim 2024 haberleri, Türkiye’nin 81 ilinden ve ilçelerinden canlı bağlantılar ile aktarılıyor. Yerel seçim videoları ve seçim video haberleri TGRT Haber arşivinden eşzamanlı olarak TGRT Haber seçim 2024 sayfası okuyucularıyla buluşturuluyor.

Yerel seçim öncesi belediye başkan adayları arasında en çok rekabetin yaşandığı şehir, İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’da rekabet sadece İBB Başkanlığı için değil, ilçe belediye başkan adayları arasında da yaşanıyor. Siyasi partilerin İstanbul’daki yerel seçim ilçe belediye başkan adayları için ilçedeki en güçlü isimlerini aday listelerine eklemesinin ardından, İstanbul’da partilerin ilçe belediye başkan adayları kimler oldu merak ediliyor. Başta Esenyurt, Küçükçekmece, Pendik, Bağcılar, Ümraniye, Bahçelievler yerel seçim belediye başkan adayları olmak üzere İstanbul’un ilçelerinde yaşayan seçmen, partilerin adaylarını ve 2024 seçim vaatlerini de araştırıyor. 81 ilin ve 922 ilçenin belediye başkan adayları ile ilgili güncel bilgiler ve seçim gündemine damga vuran dikkat çekici detaylar yerel seçim 2024 sayfamızda derleniyor.

Siyasi partiler seçim beyannamelerini açıklarken, belediye başkan adayları da vaatlerini sıralamaya devam ediyor. Partilerin ve il-ilçe belediye başkan adaylarının 2024 yerel seçim vaatleri seçmen tarafından yakından takip ediliyor. Seçim günü yaklaştıkça adaylar, vaatlerine her gün bir yenisini daha eklerken, bir yandan da vatandaşın güvenini kazanmak için çabalıyor. Oy kullanacak milyonlarca seçmen, yerel seçim haberleri ile siyasi partilerin ve belediye başkan adaylarının vaatlerini öğrenmek ve seçim 2024 sürecini tarafsız haber kanallarından takip etmeyi amaçlıyor. Farklı bakış açıları ile izleyicilerine ve okurlarına geniş bir perspektif kazandıran TGRT Haber, bu seçim sürecindeki 2024 yerel seçim haber yayın politikasını da bu doğrultuda sürdürüyor.

Gündem oluşturan son dakika yerel seçim haberleri ve güncel yerel seçim anketleri için TGRT Haber ile kalın, habersiz kalmayın.