Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 17:49

KPSS sınav yerleri 2021: KPSS sınav yerleri nereden öğrenilir?

Memur adayları için KPSS sınavına az bir zaman kaldı. KPSS sınavına girecek adaylar, "KPSS sınav yerleri 2021, KPSS sınav yeri sorgulama, KPSS sınav giriş belgesi nereden alınır?" gibi soruların cevaplarını arıyor.

KPSS sınav yerleri 2021: KPSS sınav yerleri nereden öğrenilir?
KPSS sınav giriş yerleri,KPSS sınav giriş belgesi

KPSS’ye hazırlanan memur adayları, sınava giriş yerlerini merak ediyor. KPSS oturumları 1 Ağustos – 15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. ÖSYM’nin düzenlediği sınavda adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi sınavlarına girecek.

Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS için geç başvuru tarihinin sona ermesiyle adaylar, gözlerini KPSS sınav giriş belgesine çevirdi. Bunun yanı sıra sınava girecek adaylar, sınav giriş yerlerinin değiştirilip değiştirilmediğini de merak ediyor.

ÖSYM, 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumları sınava giriş belgelerini öğrencilerin erişimine açtı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1 Ağustos 2021 tarihinde uygulayacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) sınava giriş belgelerinin adayların erişimine açıldığını duyurdu. Aygün, ayrıca adayların sınav yerlerini internet sitesinden öğrenebileceğini belirtti.

KPSS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

01 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu ile 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) oturumuna katılacak adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri sona erdi.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerine ÖSYM’nin internet sitesinden 26 Temmuz 2021 tarihinde saat 10.00'dan itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecekler.

KPSS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA

ÖSYM, sınav yerleri ve giriş belgesini genellikle sınavdan 10 gün öncesinde yayımlıyor. Dolayısıyla ÖSYM’nin KPSS sınav giriş yerlerini de Temmuz ayının son haftası itibariyle yayımlayacağı tahmin ediliyor. İlk sınavın 1 Ağustos'ta yapılacak olması nedeniyle sınav yerleri için gözler 22 Temmuz’a çevrildi. Ancak ÖSYM’nin daha önce de açıklama ihtimali bulunuyor. Adaylar, KPSS sınav giriş belgesi ve sınav yerlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden öğrenebilecek.

KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı için tıklayın.

KPSS SINAV YERİ DEĞİŞTİRME

KPSS sınavı için başvuruda bulunan adaylar, kendilerine tanımlanan sınav yerini ulaşım ve benzeri sebeplerle değiştirmek istediklerinde ÖSYM'ye başvuruda bulunmaları gerekir. Eğer sınava girecek aday ÖSYM’ye sınav merkezi tercihinde bulunduysa, değişiklik yapmak için ilgili sınavın başvuru kılavuzunda bulabileceği genel amaçlı dilekçe ile ÖSYM'ye müracaat edebilir.

KPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

ÖSYM'nin yayımladığı 2021 yılı sınav takvimine göre 2021-KPSS A Grubu,

- Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 1 Ağustos 2021 tarihi saat 10.15’te başlayacak. Sınav süresi 130 dakika olacak.

- KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum 7 Ağustos 2021 tarihi saat 10:15’te başlayacak. (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri)

- KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum 7 Ağustos 2021 tarihi saat 14.45’te başlayacak. (Hukuk, İktisat, Maliye)

- KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum ise 8 Ağustos 2021 tarihi saat 10.15’te başlayacak. (İşletme, Muhasebe, İstatistik)

- Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise  15 Ağustos 2021 tarihi saat 10.15’te başlayacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise aynı gün, saati 14.45’ye yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...