Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 10:26

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? KPSS lisans sonuçları ne zaman belli olacak?

KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik oturumu bugün yapılacak. Sınav heyecanını atlatan adaylar, ''KPSS ne zaman açıklanacak? KPSS sınav soruları yayınlandı mı? KPSS lisans sonuçları ne zaman belli olacak? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır?'' sorularını sormaya başladı.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? KPSS lisans sonuçları ne zaman belli olacak?
KPSS,KPSS 2021,KPSS sınavı,KPSS sonuçları

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik oturumu için beklenen gün geldi. 1 Ağustos günü gerçekleşecek olan sınav için adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. Bugün gerçekleşecek olan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı saat 10.15’te başladı. Aynı gün gerçekleşecek olan Eğitim Bilimleri sınavı ise 14.45'te gerçekleşecek. Adaylar sınavın ardından adaylar, ''KPSS 2021 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sınav soruları nerede yayınlanacak? KPSS lisans sınav sonucu ne zaman belli olacak? KPSS puan nasıl hesaplanır?'' sorularını araştırmaya başladı. 

KPSS SINAV SONUCU NE ZAMAN BELLİ OLACAK?  

1 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek KPSS A grubu ve Öğretmenlik oturumu için geri sayım tamamlandı. Uzun emeklerin ardından sınava giren adaylar saat 10.15’te ter döktü. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 130 dakika sürdü. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavının ardından adayların gözü KPSS sınav sonuçlarına çevrildi. ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları 16 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonucuna şu şekilde erişebilecek:  

  • ÖSYM resmi sitesine giriş yapmak,  
  • T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmak.

Adaylara KPSS 2021 sınav sonucu basılı olarak gönderilmeyecek. KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM internet sitesinden ve mobil uygulamadan erişebilecek. Adaylar sınav sonucunu kontrol ederken verdiği doğru ve yanlış cevap sayılarını da görüntüleyebilecek.  

KPSS SINAV SORULARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?  

KPSS sınav sürecini tamamlayan adayların aklına ''KPSS sınav soruları ne zaman yayınlanacak? KPSS sınav soruları nerede yayınlanacak?'' sorularını getirdi. ÖSYM tarafından KPSS 2021 sınav sorularının açıklanmasına dair bir açıklama gelmemesine rağmen geçmiş yıllarda olduğu gibi KPSS sınav sorularının en geç bir hafta içinde adayların erişimine açılması bekleniyor.  

KPSS SINAVI GEÇERSİZ SAYILIR MI?  

KPSS A grubu ve Öğretmenlik oturumuna katılan adayların ''KPSS sınavım geçersiz sayılır mı? Hangi durumlarda KPSS sınavı geçersiz sayılır?'' sorularının gündeme gelmesine neden oldu. ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için: 

  • Sınava, atandığı salonda/sırada girmesi,  
  • Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,  
  • Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,  
  • Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,  
  • Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,  
  • Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,  
  • Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,  
  • Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,  
  • Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,  
  • Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? KPSS lisans sonuçları ne zaman belli olacak?

KPSS SINAV SORULARINA İTİRAZ VE KPSS SONUCUNA İTİRAZ NASIL EDİLİR?  

KPSS sınavının ardından KPSS sonucu bekleyen adaylar sonuçlara nasıl itiraz edilebileceğini merak ediyor. ÖSYM tarafından yayınlana kılavuzda belirtilen itiraz süreci şu şekilde:  

  • KPSS sınav sorularına itiraz etmek için sınavdan sonra ilk 3 gün içerisinde itiraz dilekçesi doldurmak, 
  • KPSS sınav sonucuna KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra 10 gün içinde itiraz dilekçesi göndermek, 
  • İtiraz dilekçelerinde T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYM’nin internet adresinden alınacak evrak referans numarasını eklemek,  
  • İtiraz ve inceleme masraflarını karşılamak için ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına gerekli ücreti yatırmak ve dekontu dilekçeye eklemek, 
  • Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine göndermek.  

KPSS sınav sonuçları, KPSS sınav sorular itirazı, KPSS sınav sonucu itirazı, KPSS sınav soruları ile ilgili konularda bilinmeyenleri cevapladık. Siz de KPSS 2021 ile ilgili sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...