Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 11:16

YKS ikinci ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman? Ek tercih üniversite kaydı internetten nasıl yapılır?

YKS ikinci ek tercih sonuçları 22 Ekim tarihinde açıklandı. YKS ikinci ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların gözü ''YKS ikinci ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıtları internetten yapılır mı? YKS ikinci ek tercih üniversite kayıtları için gerekli belgeler nelerdir?'' sorularına yöneldi.

YKS ikinci ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman? Ek tercih üniversite kaydı internetten nasıl yapılır?
yks,ösym,yks tercih,üniversite,üniversite kayıt,yök

Üniversite adayları YKS ikinci ek tercih sonuçlarının ardından üniversite kaydı yapmak için gün sayıyor. YKS tercihleri 5 Ağustos ile 20 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Adaylar YKS puanları doğrultusunda üniversite tercihinde bulundu. Sonuçlar 22 Ekim tarihi itibariyle erişime açıldı. Şimdi öğrenciler ve velilerin gözü üniversite kayıtlarında. İşte üniversite kayıtları hakkında bilmeniz gerekenler. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?  

YKS ikinci ek tercih sonuçları ardından adaylar ''Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor? YKS ikinci ek yerleştirme üniversite kayıtları ne kadar sürecek?'' sorularını gündeme taşıdı. Üniversite kayıtları hem yüz yüze hem de internet ortamında gerçekleşebilecek. YKS ek yerleştirme sonuçları ile adaylar üniversite kaydı nasıl yapılacağını merak ediyor. Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. YKS ikinci ek yerleştirme üniversite kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

YKS ikinci ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman? Ek tercih üniversite kaydı internetten nasıl yapılır?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKEN BELGELER 2021  

Üniversite kayıt işlemleri için hazırlıklara başlayan adaylar ''Üniversite kayıtları için hangi belgeler gerekiyor?'' sorusunu gündeme taşıdı. YKS tercih sonuçları ardından üniversite kayıt işlemlerine yoğunlaşan adaylar üniversite kayıt için gerekli belgeleri toparlamaya başladı. İşte üniversite kayıt için gereken belgeler:  

  • Adayın mezun olduğunu gösteren diploma, onaylı diploma örneği veya yeni tarihli mezuniyet belgesi, 
  •  Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge   
  • Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların durumlarını belirten belge, 
  • YKS tercih sonuç belgesi, 
  • Nüfus cüzdan fotokopisi, 
  •  6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, 
  • Katkı payı veya öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge,  
  • Askerlik durum belgesi.

İKİNCİ EK YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE KAYITLARI İNTERNETTEN NASIL YAPILIR?  

Üniversite kayıt işlemleri için fiziki olarak üniversiteye gitmek istemeyen adaylar ''Üniversite kayıtları internetten nasıl yapılır?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte adım adım internetten üniversite kayıt işlemi:  

E devlet üzerinden üniversite kayıt imkanı tüm devlet üniversiteleri ve yaklaşık 50 özel üniversite için geçerlidir.  

Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıtları internetten yapılır mı? Üniversite kayıtları için gerekli belgeler nelerdir? sorularını cevapladık. Siz de üniversite kayıt işlemleri hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...