Tgrt Haber
BIST
9915.62
%2.05
(198.85)
Dolar
32.4504
%-0.15
(-₺0.05)
Euro
34.829
%-0.66
(-₺0.23)
Sterlin
40.7959
%-0.56
(-₺0.23)
Altın
2490.79
%-0.29
(-₺7.28)
Bitcoin
$63354
%-1.02
Ethereum
$3234.2
%2.82
AVAX
34.36
%-1.63
 - Türk şirketler kolları sıvadı
6 saat 44 dakika önce

İHA'lara yerli elektrikli motor müjdesi! Türk şirketler kolları sıvadı

Türk savunma sanayisi bünyesinde ihracat hedefleyen şirketler İHA'lar için yeni nesil elektrikli motorlar geliştirilmesi için kolları sıvadı.
 - Çiftçi TMO’dan buğday fiyatı bekliyor
7 saat 13 dakika önce

Buğdayın maliyeti yüzde 62 arttı! Üretici TMO’dan buğday fiyatı bekliyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, buğdayın maliyetinin geçen yıla göre yüzde 62 arttığını belirterek değişen iklim koşullarının buğday üreticisini bu yıl da zorladığını dikkat çekti. Bayraktar, üretici TMO’dan buğday fiyatı beklediğini söyledi.
 - Fed'in faiz kararı piyasaların odağında
7 saat 37 dakika önce

Fed'in faiz indirimi piyasaların odağında! Powell'ın konuşmasında işaretler aranacak

Küresel piyasaların odağında Fed’in faiz kararı ve ilk indirimin zamanlaması yer alıyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın sözlü yönlendirmeleri bankanın atacağı adımlar ve faiz politikasına dair yol haritasını ortaya koyacak.
 - Açlık sınırı asgari ücreti geçti
8 saat 55 dakika önce

Mutfak masrafları arttı, açlık sınırı asgari ücreti aştı

Açlık ve yoksulluk sınırı verileri açıklandı. Birleşik Kamu-İş’in yaptığı araştırma sonuçlarına göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti.
Otomobil - Otomobil
9 saat 16 dakika önce

Sıfır araç alırken bu detaya dikkat! Proforma yüzünden fazla fiyat ödemeyin

Otomobilde bayiden sıfır alımlarda yapılan teslim öncesi proforma fatura yüzünden fiyat farkı çıkıyor, vatandaşlar mağdur ediliyor. Gelen şikayetlerden sonra uzmanlar dikkat edilecek noktaları söyledi.
 - Asgari ücretli ve emeklileri ilgilendiriyor
9 saat 19 dakika önce

Asgari ücretin güncellenmesi ve en düşük emekli maaşı için CHP’den kanun teklifi

Temmuz ayı yaklaşırken asgari ücret artışı ile ilgili beklentiler de artıyor. Hükümet tarafından tek zam yapılması ile ilgili görüş birliği sağlanırken CHP yüksek enflasyonun alım gücünü etkilemesi nedeniyle asgari ücrete 3 ayda bir zam yapılması için kanun teklifini Meclis’e sundu. Teklifte ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve küçük esnafa destek verilmesiyle ilgili düzenlemeler içeriyor.
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 54 dakika önce

Eczanede ilaç alan fişe bakıyor! Yazar kasalarda eksik yazıldığı iddiasına açıklama

Sosyal medyada konuşulan eczanelerden ilaç alımı sonrası yazar kasada fişlere KDV'nin eksik yansıtma yapıldığı haberlerine TEİS'ten açıklama geldi.
 - Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan KDV açıklaması
9 saat 56 dakika önce

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan KDV açıklaması: Hiçbir şekilde oran artışı yapılmamıştır

Gelir İdaresi Başkanlığı Resmi Gazete’de yayımlanan KDV düzenlemesi ile ilgili açıklama yaptı. GİB “Tebliğle hiçbir şekilde KDV oran artışı yapılmamıştır” dedi.
 - Asgari ücrete ara zam açıklaması
10 saat 9 dakika önce

Bakan Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam açıklaması

Son dakika haberi... Asgari ücrete 2024'ün ikinci yarısında ara zam beklentisiyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan noktayı koydu.
 - 'KDV artışı yapılmadı'
11 saat 16 dakika önce

Son dakika: Bakan Şimşek duyurdu: KDV artışı yapılmadı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıdadaki KDV istismarını önlemeye yönelik Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin, işletmelerin vatandaştan aldığı KDV'nin doğru belgelendirilmesi için yapıldığını açıkladı.
 - Yatırımcı hücum etti, altın güçlendi
11 saat 39 dakika önce

Altında küresel ralli! Çinli yatırımcılar hücum etti, değerli maden güçlendi

Altın fiyatlarında yükseliş hız kesmiyor. Ons yaşanan küresel ralli, fiyatlamalarda ralliye neden oluyor. Orta Doğu gerilimleri yatırımcıları güvenli limana yönlendirirken talepte güçlü Çin etkisi altının gücüne güç katıyor. Uluslararası Sermaye Piyasaları Uzmanı Şant Manukyan, Çin tarafından gelen rezerv artırma çabalarının altında fiyat hareketliliğine yol açığını dikkat çekti.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 49 dakika önce

Yaz geldi güneş kremi fiyatları fırladı! Sahte güneş kremini sorgulama sistemi duyuruldu

Güneş kremi fiyatlarındaki artış, sahte kozmetik üreticilerini de harekete geçirdi. Halk sağlığını hiçe sayan fırsatçılar ünlü markaların taklit ürünlerini internetten uygun fiyatlı satıyor. Sahte güneş kremini anlamanın yollarını uzmanlar anlattı.
 - Filistin hurmasına gümrük muafiyeti geldi
12 saat 4 dakika önce

Filistin hurmasına gümrük muafiyeti geldi! Ticaret Bakanı Bolat duyurdu

Filistin hurmasına gümrük muafiyeti uygulanacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bakan Bolat, kararın Filistin ekonomisine katkı sağlayacağını dikkat çekti.
 - Düğün maliyeti 500 bin liradan başlıyor
12 saat 21 dakika önce

‘Evet’ demenin bedeli ağır! Düğün maliyeti 500 bin liradan başlıyor

Dünya evine girmeye hazırlanan çiftler sezonun başlamasıyla düğün telaşına başladı. Hemen hemen her kalemde artan fiyatlar çiftlerin bütçelerini de sarstı. Düğün yapmanın maliyeti neredeyse 2 kat artarken, çiftler için de ‘evet’ demek zorlaştı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken’den sıfır faizli destek kredisi çağrısı geldi.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 49 dakika önce

2024 yılında Türkiye, İtalya'yı solladı! Binek otomobilde 3 ayda 2,5 milyar kar elde edildi

Türkiye 2024 yılında binek otomobil ihracatında İtalya'yı solladı. Tam 3 ayda 2,5 milyar kar elde edildi. Diğer ülkelerin binek otomobildeki ihracat rakamları da açıklandı.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 53 dakika önce

Perrier maden suyunda hayvan dışkısı ve bakteri çıktı!

Fransa içinde dışkı kaynaklı bakteri tespit ettiği ünlü maden suyu markası Perrier'de dışkı kaynaklı bakteri bulunduğunu tespit etti. 2 milyon şişe imha edildi.
Ekonomi - Ekonomi
13 saat 5 dakika önce

Çayın kabusu telgraf otu! Tiryakilerini sinirlendirecek

Çay hasadı Mayıs ayının başında başlayacak. Ancak çay yetiştiricilerinin kabusu olan telgraf otu, sezonu kötü etkiledi. Üreticiler özellikle bu konu da çay toplayıcılarını uyarıyor.
 - Yeni bir kamu tasarrufu paketi daha yolda!
13 saat 16 dakika önce

Kamu tasarrufunda ikinci plan hazırlığı başladı! Cevdet Yılmaz resmen duyurdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamudaki tasarrufa yönelik çalışmalara ilişkin uygulanacak 3 ayaklı programı açıkladı. Yılmaz, gereksiz harcamaları da olabildiğince azaltarak hem bütçe dengesini hem de makro hedeflere ulaşmada hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu dikkat çekti.
Otomobil - Otomobil
13 saat 30 dakika önce

İlk geldiğinde tavuk kümesi gibiydi! 1938 model araç şimdi göz kamaştırdı

Bursa'da 1938 model Berner Alpenwagen otobüsü tamir edilerek yeniden ilk günkü haline getirildi. Görenler antika araçtan gözlerini alamıyor.
 - Dev banka iflas bayrağını çekti!
14 saat 5 dakika önce

Dev banka iflas bayrağını çekti! 2024’te ilk kez yaşandı, hesabı olanlar için önlem alındı

Yılın ilk banka iflası geldi. Republic First Bank kapatıldı. Hesabı olanlar için kriz yönetimi devreye alındı. Mevduat sahiplerinin hesapları başka bir bankaya aktarılırken, binlerce kişi işsiz kaldı.
Sona Git