Tgrt Haber
 - 'Enkaza çevireceğiz'
07 Ekim 2023 - 22:40

İşgalci İsrail'den Gazze'ye 'bölgeyi terk edin' çağrısı: Enkaza çevireceğiz 

Son dakika haberi: İsrail'in Filistin topraklarındaki şiddet ve baskısının artması üzerine Hamas, bugün 'Aksa Tufanı' operasyonu ile İsrail'e saldırdı. İsrail tarafı 'savaş' ilan ederken İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Gazze halkına çağrı geldi. Bölgeyi terk etmeleri konusunda uyarıda bulunan Netanyahu, "Hamas'ın olduğu yerleri enkaza çevireceğiz" dedi. 
 - 'ABD yanınızda'
07 Ekim 2023 - 21:50

Son dakika! ABD Başkanı Joe Bıden'dan işgalci İsrail'e destek: ABD yanınızda 

Son dakika haberi: İsrail-Filistin gerginliğiyle ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden açıklamalarda bulundu. İsrail'e destek verdiklerini söyleyen ABD Başkanı, "Bizim çok net ve kesin desteğimiz var. İsrail saldırılarının bunu meşrulaştırmak için yapılması sözkonusu olamaz. İstihbaratlar, diplomatlar birbiriyle konuştu. Ekibimize daimi olarak temasta kalma emrini verdim. ABD, İsrail'in yanındadır" dedi. 
 - “Emri onlar verdi”
07 Ekim 2023 - 21:23

İsrail, İran’ı sorumlu tuttu: Emri onlar verdi

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas'ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e karşı yürüttüğü saldırıları İran'dan aldığı emir ve destekle başlattığını söyledi.
Dünya - Dünya
07 Ekim 2023 - 20:10

İsrail Gazze Şeridi'nin elektriğini kesti

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne sağlanan elektriğin kesilmesi talimatı verdi.
DÜNYA - DÜNYA
07 Ekim 2023 - 20:00

İsrail, Gazze’de 14 katlı binayı vurdu

İsrail, Hamas’ın saldırılarının ardından Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 14 katlı binayı vurdu.
DÜNYA - DÜNYA
07 Ekim 2023 - 19:08

Hizbullah'tan İsrail’e motosikletli çıkarma

İsrail-Filistin gerilimi had safhaya çıkarken, sınırda çekilen görüntüler dikkat çekti. Görüntülerde Hizbullah bayrağı taşıyan çok sayıda motosikletlinin İsrail sınırına ilerlediği görüldü.
DÜNYA - DÜNYA
07 Ekim 2023 - 18:32

İsrail güçleri Gazze'ye saldırı düzenliyor!

İsrail güçleri, işgal altındaki Gazze'ye 18.20 saatlerinde havadan saldırı başlattı. Ağır bombardımana uğrayan Gazze'de şehirden dumanlar yükselirken siviller de hedef altına alındı.
Dünya - Dünya
07 Ekim 2023 - 17:20

Biden'dan Netanyahu'ya destek telefonu!

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Biden'ın görüşmede İsrail'in Hamas'a karşı yürüttüğü operasyonu desteklediği ifade edildi.
 - “Üzerini örtün, çocuğu var”
07 Ekim 2023 - 17:08

Filistinlilerin merhametini çarpıttılar: Üzerini örtün, çocuğu var

Filistinlilerin merhametini bile çarpıttılar
Dünya - Dünya
07 Ekim 2023 - 17:04

İran Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı Operasyonu"nu destekledi

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in üst düzey askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" Operasyonu'nu desteklediklerini söyledi.
 - 'Yaşasın bağımsız Filistin!'
07 Ekim 2023 - 16:30

Rusya'dan İsrail'e Doğu Kudüs mesajı: Yaşasın bağımsız Filistin

Sabah erken saatlerde patlak veren savaşın ardından dünyanın gözü İsrail-Gazze hattında. İsrail'de desteğini açıklayan Ukrayna'nın tam aksine Rusya'da Filistin'e tam destek geldi. Yapılan açıklamada, "Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.
 - "İsrail'e yardıma hazırız"
07 Ekim 2023 - 16:29

Zelenskiy'den İsrail'e destek mesajı! Filistinli güçlere 'terörist' dedi, işgalcilere yardıma soyundu

İsrail-Gazze hattında sabah saatlerinden itibaren tansiyon yükseldi. Gazze'den ateşlenen binlerce roket sonrası sıcak çatışmalar yaşandı. Saldırıda en az 40 kişinin öldüğü ve yaralıların 700'ü geçtiği bildirildi. Saldırı sonrası Ukrayna Lideri Zelensky, X hesabından yaptığı paylaşımla İsrail'i destekledi ve Filistinli direnişçilere "terörist" dedi.
 - Akşamüstü katliamı!
07 Ekim 2023 - 16:00

Son dakika! Hamas'tan "Aksa Tufanı" operasyonu: İşgalci İsrail'in savaş uçakları Gazze'ye bomba yağdırıyor

Son dakika... Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattıklarını duyurdu. Gazze'den İsrail'e çok sayıda roket atıldı. Atılan roketlerden bazıları Askalan (Aşkelon) kentine isabet etti. Bölgeden dumanlar yükseldi. İsrail de Gazze'ye saldırılarına başladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ''Hamas saldırıların sonucuna katlanacak'' denildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, yedek askerleri göreve çağıran bir kararname imzaladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Savaştayız. Düşmanımız daha önce hiç bilmediği bir bedel ödeyecek." açıklamasını yaptı. Hamas lideri İsmail Heniyye, ise Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki olarak "bir kahramanlık savaşı" içerisinde olduklarını belirtti. İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıda ise 232 Filistinlinin şehit olduğu açıklandı. İsrail ordusu, işgal altındaki Gazze'ye akşam saatlerinde hava saldırısı başlattı.
Dünya - Dünya
07 Ekim 2023 - 15:45

ABD'nin şikayeti üzerine bloke edilmişti! Lüksemburg’dan İran’a müjdeli haber…

Lüksemburg, ABD vatandaşlarının şikayeti üzerine bloke edilen İran'a ait 1,7 milyar doların serbest bırakıldığını duyurdu.
 - Afganistan beşik gibi!
07 Ekim 2023 - 13:57

Afganistan'da 8 deprem peş peşe: En düşük şiddetlisi 4,8 büyüklüğünde

Afganistan'ın batısında bulunan Herat valiliğinde, öğle saatlerinde art arda 8 deprem meydana geldi. En düşük şiddetlisi 4,8 olan depremlerin en şiddetlisi ise 6,3 büyüklüğündeydi. Peş peşe depremler ağır hasara neden oldu.
DÜNYA - DÜNYA
07 Ekim 2023 - 13:43

Silahlanan Filistinliler sınırın öbür tarafına geçti

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade etti. Silahlanan Filistinlilerin, İsrail şehirlerine akın akın girdiği anlara dair videolar sosyal medyada yayıldı.
Dünya - Dünya
07 Ekim 2023 - 13:06

İsrail-Gazze sınırında sıcak saatler: Silahlanan Filistinliler sınırın öbür tarafına geçti

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, Filistin halkının yeniden devrim yaptığını ve bir devlet kurma projesine geri döndüğünü ifade etti. Silahlanan Filistinlilerin, İsrail şehirlerine akın akın girdiği anlara dair videolar sosyal medyada yayıldı.
 - İsrail'den kaçış
07 Ekim 2023 - 12:50

Ben Gurion Havalimanı'nda panik: Hamas saldırısı sonrası İsrailliler ülkeyi terk ediyor

Sirenler çaldı, havalimanına akın ettiler
Dünya - Dünya
07 Ekim 2023 - 12:20

Hamas saldırısı sonrası Ben Gurion Havalimanı'nda panik

Hamas’ın İsrail'e karşı başlattığı “Aksa Tufanı Operasyonu” kapsamında 7 farklı noktada çatışmalar sürerken, başkent Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nda sirenlerin yükselmesiyle yolcular panik içinde ülkeden kaçmanın yollarını arıyor. İsrailli yetkililer, saldırılarda ölü sayısının 6’ya yükseldiğini duyurdu.
 - Konteynere saklandılar
07 Ekim 2023 - 12:01

İsrailli siviller Hamas saldırılarından korunmak için çöp konteynerlerine sığındı!

İsrail'i hamas korkusu sardı!