Tgrt Haber
BIST
9938.04
%2.28
(221.27)
Dolar
32.4512
%-0.12
(-₺0.04)
Euro
34.8108
%-0.49
(-₺0.17)
Sterlin
40.6254
%-0.44
(-₺0.18)
Altın
2502.817
%0.19
(₺4.75)
Bitcoin
$63821
%-1.66
Ethereum
$3119.8
%-1.76
AVAX
34.93
%-2.89
Ekonomi - Ekonomi
2 saat 41 dakika önce

THY ve Pegasus sınırları aştı! Avrupa pazarında Türk rüzgarı

Türkiye havacılık sektöründe Avrupa piyasasında lider konumuna yükseldi. Türk Hava Yolları ve Pegasus en çok tercih edilen hava şirketleri listesinde hızlı yükselişe geçti.
Ekonomi - Ekonomi
2 saat 50 dakika önce

Şeker hastalarının da yiyebildiği Karacadağ pirinci üretimine destek

Diyabet hastalarının da tüketimine uygun olmasıyla bilinen Diyarbakır'ın Karacadağ pirincinin üretiminde devlet teşviği artıyor. 93 çiftçiye 127 ton çeltik tohumu dağıtıldı.
 - Fahiş fiyat araştırmasında "dedikodu" detayı
3 saat 24 dakika önce

Fahiş fiyat araştırmasında "dedikodu" detayı! Yüzde 82'si aynı kanıda

Areda Piar araştırma şirketi tarafından yapılan bir anket çalışmasında Türk halkının en büyük pişmanlığı ortaya çıktı. Son günlerde artan "fahiş fiyat haberleri" akabinde yapılan çalışmada "dedikodu" detayı da dikkatlerden kaçmadı.
 - İŞKUR üzerinden kadın istihdamı arttı
3 saat 56 dakika önce

Bakan Işıkhan açıkladı: İŞKUR üzerinden 464 bine aşkın kadın işe yerleştirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan İŞKUR aracılığıyla sadece 2023 yılında 464 bini aşkın kadının işe yerleşmesine aracılık ettiklerini açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 23 dakika önce

Fitch'ten Türk bankaları için kritik uyarı: Karlılıkta düşüş bekleniyor

Amerikan Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Türk Bankaları için değerlendirmede bulundu. Fitch'ten fonlama maliyetlerinin bankalarda marjları baskıladığı uyarısı geldi.
 - Kamuda araçların tasfiyesi başladı
4 saat 43 dakika önce

Tasarruf için düğmeye basıldı! Kamuda araçların tasfiyesi başladı

Ekonomi yönetiminin göreve geldiği ilk günden bu yana kamu tarafından uygulanacak tasarruflar için resmen harekete geçildi. Enflasyonla mücadele kapsamında sıkı tedbirleri hayata geçirecek hükümet kamu harcamalarının azaltılması yolunda devletin kullanımındaki araçların tasfiyesine başladı. İlk etapta 500 araç satışa çıkarıldı.
 - Altın fiyatları baskı altında!
5 saat 39 dakika önce

Altın fiyatları baskı altında! Ons yükseldi, gram, çeyrek ve Cumhuriyet hareketlendi

Haftanın son işlem gününde altın fiyatlarında inişli çıkışlı bir seyir izleniyor. Özellikle ABD tarafından gelen büyüme verilerinin ekonominin yavaşladığına işaret etmesinin ardından ons altın sınırlı yükseliş gösterdi. Ons altından destek alan gram altın da primli ilerliyor.
 - Bakanlıktan son uyarı!
6 saat 44 dakika önce

IBAN kiralayanlara Ticaret Bakanlığı'ndan son uyarı: Hapis geliyor!

Özellikle öğrenci ve ev hanımlarını ağına düşüren yasa dışı iş yapanların IBAN kiralama yöntemine ilişkin Ticaret Bakanlığı'ndan son uyarı geldi. Hesabını kullandıranlar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.
 - 'Destekleyecek önemli adımlar atacağız'
6 saat 57 dakika önce

Bakan Şimşek dezenflasyona geçiş için tarih verdi! Enflasyonu düşürecek adımları tek tek anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, OVP’nin sonuçlarını verdiğini dikkat çekerek “Türkiye'nin makroekonomik sorunlarını çözmekte kararlıyız." dedi. Şimşek, enflasyonun süreç işi olduğunu dikkat çekerek Maliye politikası ve yapısal reformlar için adımlar atılacağını, kamuda harcama kontrolünün ise 2024'ün ikinci yarısında devreye gireceğini söyledi.
 - "Türkiye sahalara geri döndü"
7 saat 5 dakika önce

Bakan Şimşek’ten kararlılık mesajı: Türkiye sahalara geri döndü

Hollanda’nın Kral Günü resepsiyonunda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye sahalara geri döndü. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar geride kaldı. Güçlü bir program uyguluyoruz." dedi.
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 10 dakika önce

Binlerce kişinin beklediği haberi Bakanlık duyurdu! 36 bin sağlık personeli alınacak

Seçim sonrası atama ve bakanlıklarda alım bekleyen binlerce kişinin yüreklerine su serpen haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 36 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu. İşte sağlık personellerinde en düşük ve en yüksek maaş ortalaması...
Ekonomi - Ekonomi
9 saat 16 dakika önce

Üst üste sert düşmüştü! Altın fırladı! İşte 26 Nisan 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları...

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın piyasası hareketlendi! Haftanın son iş gününde yükselişe geçen altın durdurulamıyor... Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 26 Nisan 2024 altın fiyatları.
Döviz - Döviz
10 saat 10 dakika önce

Faiz kararı sonrası dolardan dikkat çeken açılış! 26 Nisan 2024 dolar kuru, euro kuru ve döviz fiyatları

Merkez Bankası'nın politika ve repo ihale faizinde artışa gitmesi döviz piyasalarını karıştırdı. Dün düşüş trendine giren dolar, bugün ise güne karışık seyirle başladı. Euro kurunda da kan kaybı sürüyor... İşte 26 Nisan 2024 dolar kuru, euro kuru ve döviz fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
15 saat 19 dakika önce

SPK'dan, iki şirketin halka arzına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından, Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzına onay verdi.
 - Borsa İstanbul’da altın atağa geçti!
23 saat 2 dakika önce

Borsa İstanbul’da altın atağa geçti! Kilogram başına fiyatlamada makas daraldı

Borsa İstanbul KMKTP’de altında hareketlilik yaşandı. Altının kilogram fiyatı 2 milyon 508 bin 500 liraya yükseldi.
 - Dünya Bankası’ndan altın ve petrol tahmini
23 saat 12 dakika önce

Dünya Bankası’ndan altın ve petrol için kritik tahmin! Enflasyon ve faizleri zorlaştıracak

Dünya Bankası küresel emtia fiyatlarına ilişkin görünüm raporunu paylaştı. Fiyatlamaların keskin düşüşün ardından dengelendiğini belirterek, bu durumun merkez bankalarının faiz oranlarını hızlı şekilde düşürmesini zorlaştırabileceğini bildirdi. Dünya Bankası hem altın hem de petrol için kritik tahminde bulunarak fiyatlamaların enflasyon ve faizleri daha da zorlaştıracağı yorumunu yaptı
Ekonomi - Ekonomi
23 saat 28 dakika önce

Agora Fintech Fuarı, global finans ve teknoloji temsilcilerini İstanbul’da bir araya getirdi

Agora Fintech etkinliği Türkiye’yi fintek sektöründe öncü bir ülke olarak konumlandırma hedefini güçlendirmek için uluslararası fintek derneklerini, sektör profesyonellerini ve finans uzmanlarını bir araya getirdi.
Ekonomi - Ekonomi
23 saat 33 dakika önce

ABD büyüme verileri açıklandı! Rakamlar beklentilerin altında kaldı

ABD ekonomisi ilk çeyrekte beklentinin altında büyüdü. ABD'de yıllıklandırılmış GSYH ilk çeyrekte yüzde 2,5'luk beklentinin altında yüzde 1,6 büyüdü.
 - TCMB faiz indirimlerine ne zaman başlayacak?
23 saat 51 dakika önce

Uzmanlar TCMB'nin faiz indiriminin başlayacağı tarihi verdi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Yüzde 50’de sabit tutulan faiz kararı sonrasında kritik mesajlar veren TCMB, şahin duruşunu mesajlarında yineledi. Uzmanlar ise, TCMB’nin indirimlere gideceği tarih ile ilgili öngörüde bulundu.
 - Merkez Bankası hangi mesajları verdi?
25 Nisan 2024 - 16:17

Merkez Bankası hangi mesajları verdi? Ekonomist Filiz Eryılmaz faiz kararını değerlendirdi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. PPK, faizi yüzde 50’de sabit tuttu. Karar metninde PPK, faize ilişkin enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelediğini vurguladı ve enflasyon beklentisinde öngörülen tahmin aralığına yaklaşana kadar kadar sıkı para politikası duruşu sürdürüleceğinin sinyalini de verdi. TCMB’nin faiz kararına ilişkin verdiği mesajları Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz TGRT Haber youtube kanalında Alper Altun’a değerlendirdi.
Sona Git