Hindistan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pani puri, dün akşam Masterchef 2021’de Somer Şef tarafından yapılarak büyük ilgi ve beğeni topladı. Yarışmacıların da büyük bir merakla takip ettiği tarif, bol malzemesi ve özel teknikleri ile dikkat çekiyor. Peki pani puri nasıl yapılır? Masterchef pani puri tarifi nasıldır? İşte püf noktalarıyla enfes tarif!
Pani puri, bol malzemeli bir lezzet olarak, çok sayıda iç dolgusuna sahip yemeklerden biridir. Sizin için tüm iç dolguları içi malzemeleri derledik. İşte Masterchef pani puri tarifi için gerekli olan malzemeler:
Hamur için;
Birinci iç dolgu mazlemeleri;
Üzeri için;
İkinci iç dolgu malzemeleri;
Üzeri için;
Üçüncü iç dolgu malzemeleri;
Üzeri için;
Dördüncü iç dolgu malzemeleri;
Üzer için;
Suyu için malzemeler;
Üzeri için;
Öncelikle hamuru için soda buzluğa koyularak donma derecesine gelene kadar bekletilir. Un, irmik ve tuz bir kapta karıştırılır ve donma derecesine gelen soda da eklenerek yoğurulur. Yoğurma işlemi tamamlanınca hazırlanan hamur beklemeye alınır. Daha sonra hamurlar çok ince açılarak kızgın yağda kızartılır. Kızartma sırasında bir kaşık yardımı ile kızgın yağ hamurların üzerine atılarak, hamurun kabarması sağlanır.
Hamur kızartma işlemi tamamlandıktan sonra, iç dolgu malzemeleri hazırlanır.
Patates dolgusu için;
Ispanak dolgusu için;
Balkabağı dolgusu için;
Patlıcan dolgusu için;
Suyu için;
Öncelikle demirhindiler sıcak su içinde bekletilir. Ardından tüm malzemeler ve demirhindi blender yardımı ile parçalanır. Blenderın içine su eklenir ve tüm malzemeler karıştırılmaya devam edilir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra kabaran hamurların ortası bir çay kaşığının arkası ile açılır. Hazırlanan her bir iç dolgu için üç tane hamur kullanılır. Bu şekilde toplamda 12 adet hamur hazırlanmış olması gerekir. Patates dolgulu hamurun üzerine kimyonla kavrulmuş olan haşlanmış nohut, ıspanak dolgulu hamurun üzerine de kimyon ile karıştırılmış yoğurt eklenir. Bal kabak dolgulu hamurun üzeri safranla tamamlanırken, patlıcan dolgulu olan hamurun üzeri ise kırmızı soğan ile tamamlanır. Bu şekilde hazırlanmış olan pani puri servis edilir.