2021-11-15 10:50:11

Pani Puri nasıl yapılır? Masterchef Pani Puri tarifi!

Pani Puri, dün akşam televizyon ekranlarında yayınlanan Masterchef 2021 son bölümünde Somer Şef’in özel tarifi ile yapıldı. Hindistan Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden biri olan pani puri, bol malzeme ve özel teknikler ile yapılan bir yemek olarak, Masterchef izleyicisinin de ilgisini çekti. Yarışmanın ardından “Pani puri nasıl yapılır?” “Masterchef Pani puri tarifi nasıldır? sorularına yanıt aranmaya başladı.

Pani Puri nasıl yapılır? Masterchef Pani Puri tarifi!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Hindistan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pani puri, dün akşam Masterchef 2021’de Somer Şef tarafından yapılarak büyük ilgi ve beğeni topladı. Yarışmacıların da büyük bir merakla takip ettiği tarif, bol malzemesi ve özel teknikleri ile dikkat çekiyor. Peki pani puri nasıl yapılır? Masterchef pani puri tarifi nasıldır? İşte püf noktalarıyla enfes tarif!

MASTERCHEF PANİ PURİ TARİFİ

Pani puri, bol malzemeli bir lezzet olarak, çok sayıda iç dolgusuna sahip yemeklerden biridir. Sizin için tüm iç dolguları içi malzemeleri derledik. İşte Masterchef pani puri tarifi için gerekli olan malzemeler:

Hamur için;

  • Un,
  • İrmik,
  • Soda,
  • Tuz.

Birinci iç dolgu mazlemeleri;

  • Haşlanmış nohut,
  • Patates,
  • Kimyon,
  • Pul biber,
  • Tuz.

Üzeri için;

  • Kimyon ile kavrulmuş nohut taneleri

İkinci iç dolgu malzemeleri;

  • Soğan,
  • Ispanak,
  • Siyah sarımsak,
  • Zeytinyağı,
  • Garam masala,
  • Tuz.

Üzeri için;

  • Yoğurt ve kimyon (dekor için)

Üçüncü iç dolgu malzemeleri;

  • Havuç,
  • Balkabağı,
  • Tane kişniş,
  • Yer fıstığı,
  • Peanut satay sos,
  • Renkli tane biberler

Üzeri için;

  • Safran.

Dördüncü iç dolgu malzemeleri;

  • Patlıcan,
  • Kırmızı kapya biber,
  • Sriracha,
  • Madras köri sos

Üzer için;

  • Kırmızı soğan.

Suyu için malzemeler;

  • Taze nane,
  • Taze kişniş,
  • Taze zencefil,
  • Kimyon,
  • Yeşil cin biber,
  • Kaya tuzu,
  • Demirhindi,
  • Gram Masala

Üzeri için;

  • Haşlanmış nohut taneleri.

PANİ PURİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamuru için soda buzluğa koyularak donma derecesine gelene kadar bekletilir. Un, irmik ve tuz bir kapta karıştırılır ve donma derecesine gelen soda da eklenerek yoğurulur. Yoğurma işlemi tamamlanınca hazırlanan hamur beklemeye alınır. Daha sonra hamurlar çok ince açılarak kızgın yağda kızartılır. Kızartma sırasında bir kaşık yardımı ile kızgın yağ hamurların üzerine atılarak, hamurun kabarması sağlanır.

Hamur kızartma işlemi tamamlandıktan sonra, iç dolgu malzemeleri hazırlanır.

Patates dolgusu için;

  • Patatesler ve nohutlar haşlanır. Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra ikisi de püre haline getirilerek baharatla karıştırılır.

Ispanak dolgusu için;

  • Ispanak ve soğan zeytinyağında kavrulur. Daha sonra garam masala ve siyah sarımsak ilave edilir.

Balkabağı dolgusu için;

  • Balkabağı ve havuç haşlanarak püre haline getirilir. Ardından tane kişniş, renkli tane biberler parçalanıp koyulur. Satay sos ve kırılmış yer fıstığı da içine eklenir.

Patlıcan dolgusu için;

  • Patlıcan ve kırmızı kapya közlenir. Kabukları soyularak ezilir. Ardından içine sriracha ve madras köri sosu eklenir.

Suyu için;

Öncelikle demirhindiler sıcak su içinde bekletilir. Ardından tüm malzemeler ve demirhindi blender yardımı ile parçalanır. Blenderın içine su eklenir ve tüm malzemeler karıştırılmaya devam edilir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra kabaran hamurların ortası bir çay kaşığının arkası ile açılır. Hazırlanan her bir iç dolgu için üç tane hamur kullanılır. Bu şekilde toplamda 12 adet hamur hazırlanmış olması gerekir. Patates dolgulu hamurun üzerine kimyonla kavrulmuş olan haşlanmış nohut, ıspanak dolgulu hamurun üzerine de kimyon ile karıştırılmış yoğurt eklenir. Bal kabak dolgulu hamurun üzeri safranla tamamlanırken, patlıcan dolgulu olan hamurun üzeri ise kırmızı soğan ile tamamlanır. Bu şekilde hazırlanmış olan pani puri servis edilir.

Etiketler