2022-05-19 16:53:32 | Son Güncelleme : 2022-05-19 19:52:00

Eti hiç böyle yememiştiniz! Çin mutfağının sevilen lezzeti Susamlı Çıtır Et nasıl yapılır?

Sevilen program Gelinim Mutfakta’da bugün, susamlı çıtır et için mutfağa giren gelinler, hünerlerini sergiledi. Yarışmacılar yaptıkları yemeklerle puanlamaya girerken izleyiciler, kolay yapımı ve lezzetiyle dikkat çeke susamlı çıtır et tarifinin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Peki susamlı çıtır et tarifi nasıldır? Gelinim Mutfakta susamlı çıtır et malzemeleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan ve lezzetine doyamayacağınız, yaparken keyif alacağınız susamlı çıtır tarifi ile sofralarınızı şenlendirin.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan ve lezzetine doyamayacağınız, yaparken keyif alacağınız susamlı çıtır tarifi ile sofralarınızı şenlendirin.

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta’da bugün susamlı çıtır et tarifi büyük beğeni topladı. Gelinlerin hünerlerini sergileyerek birinciliğe oynadığı yarışmada, susamlı çıtır et tarifi izleyici tarafından merak edildi ve internet üzerinden yoğun bir şekilde araştırıldı. Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan ve lezzetine doyamayacağınız, yaparken keyif alacağınız tarifi sizler için derledik. İşte enfes lezzeti ve pratik yapımıyla susamlı çıtır et tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…

SUSAMLI ÇITIR ET TARİFİ MALZEMELERİ

Kanal D’nin sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta’nınsusamlı çıtır et tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

Malzemeler;

  • 300 gram dana eti
  • 2 Çay kaşığı beyaz susam
  • 5 Adet yeşil dolmalık biber
  • 1 Paket karbonat
  • 1 Tatlı kaşığı nişasta
  • Bir tutam sarımsak tozu
  • 1 Şeker kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Bir tutam soğan tozu
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Pul Biber
  • Tuz

 

SUSAMLI ÇITIR ET NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle et uzunlamasına, ince ince kesilir ve derin bir kaseye alınır.
  • Diğer tarafta soğuk su içerisine nişasta ve karbonat eklenerek karıştırılır.
  • Etin bulunduğu kaseye zeytinyağı, sarımsak tozu, soya sosu, soğan tuzu, bal ve baharatlar eklenerek karıştırma işlemine devam edilir.
  • Daha sonra nişastalı karışım da etlerin üzerine eklenerek karıştırılır.
  • Diğer tarafta biberler doğranır.
  • Bir tavaya yağ dökülerek yüksek ateşte önce biberler, sonra da susamlar atılarak kavurulur.
  • Ardından marine et tavaya eklenerek yavaş yavaş karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
  • Etin suyu çekmesi ve karamelize olması durumunda altı kapatılır ve pilav ya da noodle ile servis edilir.
  • Afiyet olsun…

GELİNİM MUTFAKTA SUSAMLI ÇITIR ET PÜF NOKTALARI

Lezzetli ve kıvamı yerinde bir susamlı çıtır et elde edebilmek için bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekmektedir:

Öncelikle etin marine aşamasına mümkün olduğunca dikkat edilmesi gerekmektedir. Gerekli olan malzemeler bir araya getirildiğinde etlerin karışımla güzel bir şekilde harmanlandığına emin olun. Böylece pişme aşamasında arzu edilen kıvama ulaşacaktır.